commercial heerlen
Toilet geur
multimedia HeerlenAanvoerder lonkt naar rol in medische staf vrijdag 17 okt 2003 19:53uur

Nieuwe pagina 2

Papa Mark Luijpers met toekomst bezig

In veel gevallen worden ervaren voetballers na hun sportieve carrière opgenomen in de trainersstaf. Ook commerciële functies zijn voor hen weggelegd. Mark Luijpers (33 jaar) vormt een uitzondering. De verdediger en tevens aanvoerder van Roda JC kiest straks een job binnen de medische staf. Bij voorkeur als masseur of verzorger.

In juli 2005, aan het eind van volgend seizoen loopt het contract van Mark Luijpers af. "Het ligt eraan hoe ik me dan voel, of ik nog doorga. Met name het kniegewricht zal doorslaggevend zijn. Maar ook gezien de leeftijd kan het dan wel eens afgelopen zijn op eredivisieniveau. In dat geval zou het fijn zijn om bij Roda JC op een andere manier nuttig te zijn."

Cursus

Aan die toekomst wordt nu al gewerkt. "Mijn eigenlijke voorkeur is om fysiotherapie te studeren. Dat zou dan moeten gebeuren vij Van der Laan in Utrecht, maar dat is niet te combineren met trainingen en wedstrijden. Vandaar dat ik nu de cursus revalidatietrainer volg," legt Mark Luijpers uit. In de 'herfst' van zijn loopbaan als voetballer, is het een goed moment om terug te blikken en de visie te geven over Roda JC: "Ik ben afkomstig van Cadier en Keer. Als klein jochie ging ik veel kijken naar MVV. Voetballers als Cees Schaependonck, Sören Busk, Willy van Bommel en Bert van Marwijk waren in die tijd mijn voorbeelden. Uiteindelijk ben ik echter in Kerkrade aan de slag gegaan. Eén van de mooiste tijden als speler bleek toch wel de periode als linksback, met Barry van Galen als linkshalf en Max Huiberts als linksbuiten. Dat was genieten. Ik begon bij Roda JC trouwens als voorstopper; door de komst van Johan de Kock verhuisde ik naar links."

In 1987 kwam Mark Luijpers in dienst van Roda JC. Hij merkt op dat het Nederlands voetbal sindsdien behoorlijk is veranderd: "Vroeger was het voetbal statisch. Zeker de laatste jaren bemerk ik een kentering. Nu is veel meer snelheid in het spel en neem de wendbaarheid van spelers toe." In de afgelopen zestien jaar heeft de aanvoerder van Roda JC ploegen zien komen en gaan: "Eén van de clubs die de laatste jaren opvallend opkomt is Heerenveen. En dat zal ook wel zo blijven, want in Friesland leeft voetbal ! In ieder geval meer, dan in heel wat andere provincies. Prachtig zo'n club."

De laatste paar jaar staat het (Nederlands) voetbal, met name financieel onder druk. Zeker de laatste seizoenen leven clubs tussen hoop en vrees, daar waar het gaat om de licentie om überhaupt te kunnen voetballen. Mark Luijpers heef, wat Roda JC betreft, een uitgesproken mening: "De Kerkraadse club voert al jaren een goed beleid. Hier worden geen overdreven hoge salarissen gegeven aan spelers. Roda JC staat met beide benen op de grond."

Vader

Tot enkele jaren geleden stond Marks leven bijna alleen in het teken van voetbal. Daar is in meerdere opzichten verandering in gekomen: "Op 17 juni van dit jaar ben ik voor de tweede keer vader geworden. Ik heb nu twee meisjes: Lynn en Loïs (geboren op 24 augustus 2001). Met name na de geboorte van Lois, mijn oudste dochter, had ik moeite met de omschakelingen in mijn leven. En dan niet alleen door slaapgebrek. Bij de tweede merk ik dat alles veel soepeler gaat. Nu zeg ik: kids zijn fantastisch ! Zeker als je thuis komt van een vervelende wedstrijd, kun je door de kinderen alles iets makkelijker van je afzetten. Leuke bijkomstigheid is trouwens dat Loïs in Cadier en Keer naar een crèche gaat, op de plaats waar ik de lagere school heb doorlopen. Dat leven in een kleine gemeenschap spreekt me wel aan; dat heb ik vooral gemerkt na een periode van zes jaar in het verstedelijkte Sittard. Cadier en Keer is en blijft voor altijd mijn dorp !"

Bron: de Zuid Limburger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bron: Rodajcfans


Er zijn 3 reacties

* Reacties *

reactie

reactieID nieuwsID page name email reactie ip created  
781707 738 soohszahv iytdtj@uyuuls.com eKpBU2 , [url=http://crrrggbiclom.com/]crrrggbiclom[/url], [link=http://kibyrorkigur.com/]kibyrorkigur[/link], http://glbjloewxklt.com/ 194.116.198.185 10-01-2013
781035 738 jsbkgrk angnyz@jgxoiv.com 91zsAz egawfxztwkdq 178.210.47.239 10-01-2013
778942 738 Mario feniks_jet@interia.pl leni vermeiren zegt:In een bojeke dat ik vandaag onder ogen kreeg staat dat het niet alleen met de letters l u z i r maar ook met im of um is dat er op de laatste lettergreep een klemtoon ligt. Bijvoorbeeld assim of jardim, en ook met de e3, maar ja dat laatste is logisch, want het is met een accentteken. Bron: Basis grammatica Portuguees (van F.Vene2ncio).[] 114.111.46.98 09-01-2013